Ziua Mondială a Bolnavului: Rugăciune pentru cei în suferință și pentru cei care-i îngrijesc

În data de 11 februarie este marcată Ziua Mondială a Bolnavului în instituții și comunități din întreaga lume.

Ziua Mondială a Bolnavului își propune să sensibilizeze societatea cu privire la necesitatea de a sprijini bolnavii și pe cei care îi îngrijesc. Un mod de sprijin este rugăciunea pentru ei.

Cu prilejul acestei zile, pot fi organizate manifestări spirituale și caritabile în spitale, cămine de bătrâni sau – de ce nu? – la domiciliul suferinzilor: bolnavi, persoane cu dizabilități, persoane imobilizate.

Pentru credincioși, Ziua Mondială a Bolnavului este un nou prilej de a înălța rugăciuni pentru cei care sunt încercați de suferință.

„Ceea ce astăzi oferă tot mai puțin familia și instituțiile statului trebuie să dăruiască slujitorii Bisericii, deoarece vindecarea sufletului facilitează vindecarea trupului”, transmit Părintele Patriarh Daniel în mesajul adresat anul acesta cu ocazia Zilei Mobdiale a Bolnavului.

„Într-o lume în care omul se închide tot mai mult în propria lui individualitate, văzându-se doar pe el și nevoile lui, Biserica se roagă pentru întreaga umanitate și, în mod deosebit, pentru cei ce suferă.”

„Grija față de sănătate – atât spirituală, cât și trupească – a fost dintotdeauna o preocupare a Bisericii. Din perspectivă ortodoxă însă, menținerea sănătății fizice detașată de sănătatea spirituală nu este o valoare necondiționată”, mai transmite, anul acesta, Patriarhul României.

Anul 2024 a fost declarat Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română. În contextul acestui an, comunitățile ortodoxe române realizează numeroase activități de conștientizare și de sprijin în favoarea bolnavilor.


Papa Ioan Paul al II-lea a inițiat Ziua Mondială a Bolnavului în 1992, punând-o sub ocrotirea Maicii Domnului.

Vezi și:

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente