Ziua Jandarmeriei în municipiul Reșița

Marți, 3 aprilie, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de protopopul Nicolae Cătălin Mirișan au fost prezenți la unitatea militară de jandarmi din Reșița, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, informează „Ziarul Lumina”

În acest context aniversar, a fost săvârșită slujba de Te Deum, rostindu-se o rugăciune de mulțumire pentru ostașii Jandarmeriei Române. Totodată, protopopul Reșiței a dat citire cuvântului de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

În fața participanților la festivitate, militarii jandarmi au prezentat un dresaj canin, precum și câteva demonstrații de apărare specifice activității jandarmeriei.

Au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor ridicat în curtea unității în amintirea celor căzuți la datorie pe toate câmpurile de luptă.

La manifestare a participat Octavian Țunea, prefectul județului Caraș-Severin, Ionesie Gheorgheoni, vicepreședintele Consiliului Județean, precum și personalități de frunte ale altor instituții ale județului. Au fost prezenți deopotrivă profesori din diferite școli ale municipiului Reșița alături de copii, cu ocazia săptămânii intitulate ‘Școala altfel’.

În încheiere, Preasfințitul Lucian a transmis cu ocazia Zilei Jandarmeriei un cuvânt de binecuvântare, dorindu-le sănătate, bucurie, mulți ani și întru toate bună sporire.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…