Tabăra din Pridvorul Satului 2019 a fost închisă festiv la Iași. Concluzii

Arhiepiscopia Iașilor a organizat duminică seara un eveniment festiv dedicat închiderii Proiectului „Tabăra din Pridvorul Satului” – 2019.

În cadrul evenimentului, voluntarii și coordonatorii au fost premiați pentru activitatea depusă în slujba tinerilor din mediul rural, notează Doxologia.

”O grupă selectă care nu se lasă

Mitropolitul Teofan a apreciat întreaga activitate și pe voluntari, în mod special:

„Văzându-vă pe voi, îmi dau seama că sunt elemente de lumină în țară care rezistă întregului val de pesimism și voi faceți parte din această grupă selectă care nu se lasă, care are capacitatea de-a vedea lucrurile frumoase, de-a vedea partea plină a paharului, grupă care nu deznădăjduiește prea ușor, căci și în viața voastră și probabil în exercitarea acestei slujiri de voluntar, de coordonator, de preot implicat în proiect, v-ați lovit de anumite lucruri, de anumite obstacole, de anumite preconcepții și ați reușit să le depășiți”.

„În contextul a tot ceea ce ni se spune că domină țara, prin ceea ce ați împlinit în «Tabăra din Pridvorul Satului», arătați că încă există spații unde lucrurile pot fi făcute bine, că există încă foarte multe energii care adunate una lângă alta, în legătură cu Dumnezeu și cu ceilalți, lucrurile pot fi mișcate”, a subliniat ierarhul.

”Este puțin

Deși „Tabăra din Pridvorul Satului” se află în topul proiectelor de voluntariat la nivel național, Coordonatorul Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor a arătat că la nivel de Eparhie este o contribuție mică pentru că s-a ajuns doar la 5,5 % din parohii.

„Acest proiect sărbătorește curajul și îndrăzneala unui număr de 220 de voluntari, a 67 de preoți, și a peste 5800 de copii care ne-au fost alături în această vară. Au fost momente de bucurie, de entuziasm, momente grele și frumoase. A fost un timp binecuvântat de Dumnezeu în care doar cu ajutorul Lui am reușit ceea ce ne-am propus”, a explicat Gabriela Pipirig, coordonator Departamentul Misiune pentru Tineret.

„Este puțin”, a semnalat totuși Gabriela Pipirig, „pentru că Arhiepiscopia Iașilor are 1200 de parohii, iar noi am ajuns doar la 5,5% din ele, iar dacă ajută Dumnezeu, anul viitor ne propunem să facem mai mult”.

Proiectul își propune ca până în anul viitor, 20.000 de copii și tineri să beneficieze de o vacanță activă și educativă.

Un proiect similar a fost implementat în acest an și în Episcopia Caransebeșului.


Proiectul „Tabăra din Pridvorul Satului” implementat în 2018 de ATOR Iași în parteneriat cu Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor a câștigat anul trecut trei premii în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor: Proiectul de Voluntariat al Anului în Domeniul Tineret, Echipa de voluntari a anului, Coordonatorul de voluntari al anului (Pr. Mihail Siminciuc).

Foto credit: Doxologia / Bogdan Bulgariu

Comentarii Facebook


Știri recente