Ziua femeii creştine sărbătorită în parohia „Sfânta Cruce”  Torino II, Italia

Duminică, 15 mai 2016, orele 16.30, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, s-a desfăşurat un spectacol dedicat femeii creştine. Aula Institutului „Suore Di S. Giuseppe” a fost gazda evenimentului care a început cu un moment realizat de copiii participanţi la lecţiile de catehism organizate în fiecare duminică în parohie şi coordonate de preotesele Amalia Roşu şi Adriana Burcescu şi de profesoara de religie Adriana Chirilă.

„Cei mici au fost, prin cântece şi poezie, adevăraţi vestitori ai primăverii, iar prin rugăciuni şi cântece pascale au creat o atmosfera de primăvară duhovnicească reflectată pe chipurile lor. A urmat apoi grupul de tradiţii şi obiceiuri româneşti << Şezătoarea >> al Asociaţiei << San Lorenzo dei romeni >> Filiala Torino, coordonat Rodica Manciu, care a impresionat şi emoţionat în acelaşi timp pe cei prezenţi prin minunatul program artistic intitulat sugestiv << Rădăcinile >>”, subliniază  Valeriu Andrei Grosu, din cadrul Biroului de Presă al Eparhiei.

La finalul spectacolului, părintele Protopop Lucian Roşu a mulţumit copiilor şi grupului „Şezătoarea” pentru că au oferit o seară ce ne aminteşte tuturor că rădăcinile noastre sunt în Biserică, acolo unde ne-am îngropat şi am înviat cu Hristos, şi că Biserica este adevărata noastră casă, oriunde am fi”.

După cuvântul de mulţumire, părintele paroh a oferit o floare celor care  în Duminica Mironosițelor au fost „mărturisitoare ale lui Hristos cel Înviat, într-o lume din ce în ce mai puţin sensibilă la taina unirii cu Dumnezeu”.

La final, s-a organizat o agapă frăţească.

Comentarii Facebook


Știri recente