Ziua Eroilor la Catedrala din Urziceni

La 40 de zile de la Învierea Domnului, joi, 09 iunie 2016, creştinii au sărbătorit Înălţarea Domnului. De asemenea, această zi a fost aleasă şi pentru comemorarea eroilor în Biserica Ortodoxă Română.

La Catedrala din Urziceni, judeţul Ialomiţa, după Sfânta Liturghie, preoții slujitori au mers împreună cu credincioșii la Monumentul Eroilor aflat în vecinătatea locașului de cult. Conform tradiției, aici, a fost săvârșită slujba parastasului pentru eroii neamului.

Părintele Adrian Lucian Scărlătescu a elogiat viața a doi eroi din primul război mondial: preotul Nicolae Furnică și publicistul Nicolae Tomescu Baciu. De asemenea, părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a pomenit pe tânărul Ștefan Ciprian Cezar erou al Revoluției din 1989.

Cu această ocazie, copiii de la Grupul de cateheză parohial Vlăstare Ortodoxe, dirijați de părintele diacon Marian Petre au interpretat cântece patriotice.

La acest eveniment au fost invitați și elevii de la Școala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu. Aceștia au participat în număr mare și în semn de prețuire pentru vitejia înaintașilor au depus flori la Monumentul Eroilor.

 

Comentarii Facebook


Știri recente