Ziua Culturii Naţionale marcată la Aeroportul Otopeni | Cântece, poezie eminesciană și muzică românească oferite pentru sute de pasageri

Ziua Culturii Naționale a fost marcată pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni (IEH), aflată în subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni. Sute de pasageri au avut posibilitatea de a asculta cântece, poezie eminesciană și muzică românească.

Anul acesta se împlinesc 100 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, iar unitatea națională a fost o temă recurentă în opera poetului Mihai Eminescu.

Directorul general IEH, Nicolae Brînzea, a explicat în contextul desfăşurăriri acestui eveniment că ‘atunci când plecăm în afara granițelor țării ducem cu noi dorul și dragostea pentru țară și pentru cei dragi, ducem identitatea românească și valorile noastre culturale’.

Pasagerii români şi străini au fost încântaţi de spectacolul artistic pregătit de IEH.

Din program a făcut parte Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului care a susţinut un concert de muzică tradițională și patriotică, iar formația instrumentală Pasăre a interpretat melodii din zona Argeșului.

De asemenea, Ilie Caraș a adus pe scenă armoniile muzicii bucovinene, iar ritmul melodiilor lui Dinu Iancu Sălăjanu i-a îndemnat pe cei prezenți la joc.

Evenimentul a cuprins și un moment de poezie eminesciană susținut de actorul Silviu Biriș.

Proiectul, intitulat Pe aripile culturii române, se află la cea de-a treia ediție.

Foto Credit: Institutul Eudoxiu Hurmuzachi

Comentarii Facebook


Știri recente