„Ziua Copilului” la Așezământul social Patriarhul Justinian Marina din Bucureşti (hartă)

Ziua internaţională a copilului este celebrată în fiecare an la 01 iunie. Această zi dedicată protecţiei copiilor (ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor) a fost proclamată pentru prima dată în anul 1925 de Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, la Așezământului social Patriarh Justinian Marina – Asociației Diaconia, situat în Str. Pajurei, Nr.3B, Sector 1, va avea loc un eveniment dedicat beneficiarilor aşezământului.

Marți, 31.05.2016 în intervalul orar 14:00-16:00 va avea loc, la sediul Așezământului social Patriarh Justinian Marina -Asociației Diaconia, situat în Str. Pajurei, Nr.3B, Sector 1, evenimentul intitulat Ziua Copilului. De asemenea, îi vom avea ca invitați și pe copiii din cadrul Centrului de Zi Sfânta Mc. Sofia al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Programul va cuprinde activități care au avut în vedere dezvoltarea creativității (ateliere de pictură, modelaj, muzică) antrenarea spiritului de cooperare/competiție și a unor abilități de comunicare, motrice și cognitive (jocuri și concursuri sportive), activități recreative și de socializare, a precizat  Pr. Eugen Bucur, Coordonatorul Așezământului social Patriarh Justinian Marina.

***

04

Centrul Comunitar de Servicii Sociale „Patriarh Justinian Marina” este un program derulat de Asociația „Diaconia” care a fost înființată, în anul 1999, cu scopul de a furniza servicii sociale specializate pentru categoriile de persoane defavorizate și vulnerabile.

Centrul de zi pentru copii școlari are ca obiective principale prevenirea instituționalizării copilului, abandonului școlar și familial, delicvenței juvenile, diminuarea fenomenului de violență domestică, prevenirea dezmembrării familiilor, cu efecte negative asupra creșterii și dezvoltării copilului. În cadrul programului se oferă unui număr de 40 de copii următoarele servicii:  asistență educațională, asistență socială, consiliere psihologică, asistență medicală și îngrijire, hrană și sprijin material, asistență religioasă. De asemenea copiii beneficiază de tabere școlare gratuite și excursii cu scop educativ. Principalul partener în cadrul proiectului este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1.

Copiii incluși în programul centrului de zi beneficiază de suport în vederea prevenirii abandonului școlar:

–           sprijin la efectuarea temelor în vederea prevenirii abandonului şcolar

–           activități ce au în vedere dezvoltarea creativității (ateliere de pictură, modelaj, teatru, muzica, etc.)

–           antrenarea spiritului de cooperare/competiție și a unor abilități de comunicare, motrice si cognitive (informatică, limbi străine, dans, șah, jocuri și concursuri sportive)

–           activități recreative și de socializare (film, teatru, concerte, excursii, tabere, etc.)

–           orientare școlară și vocațională

–           organizarea de evenimente (Crăciun, Pasti, 1 Iunie, Ziua Familiei, începutul/sfârșitul anului școlar, etc.)

–           participarea le orele de cateheză, care au ca rol formarea unor deprinderi religios morale specifice vârstei copiilor.

–           participarea la programul liturgic al paraclisului așezământului.

Comentarii Facebook


Știri recente