Zilele artei bizantine la Cluj-Napoca

Sub patronajul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, grupul „Sfântul Ioan Damaschin” organizează, zilele acestea, la Cluj-Napoca, cea de-a VIII-a ediție a Zilelor Artei Bizantine. Manifestările au fost deschise dimineață cu Sfânta Liturghie și au continuat cu vernisarea unei expoziții de icoane pe sticlă în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din municipiu. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei.

În peisajul cultural al Clujului grupul Sf. Ioan Damaschin este foarte cunoscut. Alcătuit dintr-o seamă de tineri cărora le este dragă arta și în același timp de tineri credincioși grupul acesta face mult bine și în ce privește pictura, muzica, arhitectura eclesială. În zilele acestea în care este organizat un întreg periplu de activități ale grupului ne bucurăm că astăzi a fost vernisată această expoziție de icoane pe sticlă. Felicitări pentru cei ce au organizat vernisarea expoziției și mulțumiri pentru Muzeul Etnografic al Transilvaniei”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Doi dintre artiștii care și-au expus lucrările în cadrul expoziției au participat și la concursul național Icoana ortodoxă lumina credinței, organizat de Patriarhia Română, obținând premiile I și III.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a fost înființat în 1922.

Cea de-a VIII-a ediție a Zilelor Artei Bizantine se va încheia pe 7 iulie.

Comentarii Facebook


Știri recente