În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți credincioșii Parohiei „Sfânta Treime” Steierdorf-Anina din Protopopiatul Reșița, s-au bucurat de vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Cu acest prilej ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială. În cadrul Sfintei Liturghii foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, ascultând de asemenea la final cuvântul de învățătură a Preasfințitului Episcop Lucian, care a tâlcuit pericopa evanghelică de la Matei capitolul 25, în care se prezintă Înfricoșătoarea Judecată. Pe lângă numărul mare de credincioși, în special copii și tineri, au fost prezente și autorități locale. Slujirea a fost înfrumusețată de răspunsurile liturgice date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
Parohia din cartierul Steierdorf se bucură și de o frumoasă activitate cu tinerii și copiii, având sub oblăduire Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, care pe viitor își va desfășura activitatea în cadrul școlii din cartierul Sigismunt, locație pe care Preasfințitul Lucian a vizitat-o cu această ocazie.
„În această parohie avem o lucrare pastoral-misionară deosebită, dar și o lucrare social-filantropică, deoarece părintele Gheorghe Șuveți, fostul paroh a început câteva proiecte sociale pe care părintele Horia Mailat, actualul paroh le va continua. Așadar astăzi a fost și o Liturghie în care s-a predat și s-a preluat o ștafetă duhovnicească, dar și misionară și noi credem că această vizită pastorală va întări credința și va spori lucrarea social-filantropică în rândul credincioșilor din această parohie. De asemenea vedem aici o biserică vie, o biserică lucrătoare și ne bucurăm de lucrarea celor care au păstorit această parohie, dar și de cei care continuă pastorația și misiunea în această zonă defavorizată, dar aproape de Dumnezeu”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
Biserica „Sfânta Treime” din Anina este un locaș de cult nou, fiind ridicată între anii 2005-2009 pentru credincioșii ortodocși, într-un cartier în majoritatea lui populat de credincioși romano-catolici.
(Articol realizat de Diac. Pavel Canea şi Darius Herea)