Workshop dedicat activităţilor metodice la Ineu, jud. Arad

La Şcoala Gimnazială Seleuş a avut loc miercuri, 13 aprilie 2016, un workshop dedicat activităţilor metodice. La întâlnire, desfăşurată sub genericul „Împreună, spre împlinirea lucrărilor Bisericii şi a Şcolii”, au participat preoţi ai comunei Seleuş şi profesori care predau disciplina Religie în unităţi de învăţământ din zona Ineu, informează diac. prof. Sirca Florin, inspector şcolar.

În cadrul întâlnirii, Adam Melania (profesor la disciplinele Limba Română şi Religie) a susţinut un referat în care a prezentat avantajele unui parteneriat educaţional, iar ca exemplu de bună practică a prezentat materiale realizate şi roade ale proiectului „Învaţă să iubeşti şi să dăruieşti”.

Arhim. Iustin Popvici, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Aradului, a felicitat partenerii implicaţi în aceste activităţi educaţionale, subliniind faptul că trebuie să existe o permanentă colaborare între profesorul de religie, preotul parohiei şi întreaga comunitate, cu scopul de a pune în practică obiective comune-educaţia tinerilor creştini şi ajutorarea aproapelui.

Inspectorul şcolar- diac. prof. Florin Sirca a evidenţiat faptul că aceste activităţi sunt o continuare firească a orelor de religie, cu beneficii reale atât pentru iniţiatori, organizatori, cât şi pentru grupul ţintă.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…