Workshopul de comunicare de la Parohia Brâncuși s-a încheiat. Concluzii

Participarea la Sfânta Liturghie, apoi acordarea diplomelor au încheiat duminică workshopul de comunicare organizat la Biserica Parohiei Brâncuși din Sectorul 6 al Capitalei.

Profesioniști de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București (FJSC), de la Televiziunea Română și de la Trinitas TV au abordat în cele patru zile ale evenimentului provocările și beneficiile comunicării în mediul online, cu referire mai ales la misiunea eclezială.

Concluzii

„Religiile, și în primul rând creștinismul, au folosit întotdeauna noile tehnologii foarte repede și cu mult folos”, a notat Prof. Univ. Emerit Dr. Mihai Coman. El a atras atenția preoților că vor lucra cu oameni care „s-au născut cu telefonul mobil în mână, care știu să se joace pe calculator și pe internet de la patru-cinci ani și care consumă o cantitate foarte mare de timp în aceste noi spații”. „Acolo este și Biserica și trebuie să fie și corpul preoțesc”, a subliniat profesorul FJSC.

„Am încercat să aducem mecanismele pe care le-am identificat în cadrul comunicării laice în comunicarea bisericească pentru a o face eficientă” a explicat Diac. Gheorghe Anghel, moderatorul evenimentului. El a susținut un atelier despre comunicarea eclezială pe rețelele sociale și a concluzionat că „în Biserică orice comunicare trebuie să fie mărturisire” și „Hristos trebuie să fie prezent în orice comunicare eclezială”.

Impresii

Participanții au transmis gânduri apreciative la finalul workshopului.

„Mă bucur că am ales să particip”, a declarat Alexandra Drugan, Specialist relații publice la Fundația World Vision România. „Pentru mine, workshopul de comunicare a fost o poartă spre cunoaștere. Consider că mediul online este o resursă pe care trebuie să știm cum să o folosim corect și eficient în promovarea activităților pe care Biserica le desfășoară, iar acest proiect mi-a dat șansa de a învăța de la experți în domeniu metodele de a pune în valoare misiunea Bisericii în spațiul virtual”.

„Am participat cu drag”, a mărturisit Silvan Covaci, Doctorand SNSPA în Științele Comunicării. „Temele au fost de actualitate, fie că ne referim la dezinformare, religia în online sau comunicarea în situații de criză, toate au fost benefice pentru orice parohie în demersul de a dezvolta o strategie de comunicare, mai ales în mediul online. Mulțumim părintelui paroh și tuturor celor implicați pentru găzduire și pentru tot efortul depus pentru organizarea acestui eveniment. Aștept cu nerăbdare următoarele ediții”.

La ateliere au fost abordate teme precum: comunicarea pe social media, fake news, religia în online, rolul televiziunii în transmiterea mesajului public ș.a. Unul dintre atelierele practice vizează o introducere în Adobe Photoshop.

Vezi programul.

Parohia Brâncuși a anunțat că intenționează să organizeze acest workshop anual. Organizatorii și-au exprimat părerea de rău pentru prezența limitată din cauza actualelor restricții pandemice.

Foto credit: Parohia Brâncuși

Comentarii Facebook


Știri recente