Voluntarii taberelor de vară ale Eparhiei Hușilor au beneficiat de un training de trei zile

Voluntarii implicați în taberele de vară pentru tineri ale Episcopiei Hușilor au beneficiat de un training în perioada 5-7 mai.

Trainingul a fost oferit echipei animatorilor „JoyCamps Romania” pentru taberele „Copilărie și credință”, ediția a V-a, precum și pentru proiectele Asociației din lunile următoare, la „Satul de Vacanță”, din comuna Pădureni, județul Vaslui.

Trainingul a constat în prezentarea programului de tabere, a atelierelor de lucru, precum și a activităților educative nonformale care vor fi implementate vara aceasta.

Au participat 30 de voluntari, dintre care o parte au venit în cursul acestui an.

Cu ajutorul soților Elena și Cătălin Ungureanu, de la Centrul „Constantin Sapatino”, a organizației „Cercetașii României” – Iași, animatorii au fost pregătiți sâmbătă pentru a ține un atelier de orientare și supraviețuire în natură copiilor beneficiari din tabere.

A doua zi, animatorii au participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Episcopală din Huși.

De asemenea, ei au învățat jocuri noi, activități de tip „outdoor education”, care vor fi utile pentru proiectul de tabere rurale.

„Cu voluntarii asociației noastre avem întâlniri săptămânale, la Iași, dar și acest training, care este un eveniment mai extins. Formarea este foarte importantă, deoarece aducem lucruri noi în fiecare vară, pentru a putea atinge cât mai bine obiectivele taberelor noastre. Fără animatorii și voluntarii prezenți la aceste întâlniri, ne este foarte greu să derulăm proiectele noastre, deoarece ei dăruiesc timp și dragoste pentru copii, cărora le oferă o vacanță de neuitat”, a declarat părintele Marian Rugină, consilierul eparhial pentru activitățile de tineret al Episcopiei Hușilor.

Asociația JoyCamps Romania, în parteneriat cu Episcopia Hușilor, derulează proiectul de tabere rurale gratuite „Copilărie și credință”, ediția a V-a, pentru copiii care nu își permit costul unei tabere la munte sau la mare.

Copiii beneficiari participă la atelierele de creație handmade, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim-ajutor, dar și tir cu arcul sau orientare în natură. Cu prilejul acestor workshopuri și ateliere tematice, participanții pot descoperi credința ortodoxă prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii socio-educativi voluntari, se precizează pe site-ul Episcopiei Huşilor.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente