Voluntarii Pro Vita Iași au început să împartă pachete de Paști familiilor cu 7 sau mai mulți copii

Familiile cu 7 sau mai mulți copii se află în atenția Arhiepiscopiei Iașilor prin Departamentul Pro Vita care nu îi neglijează nici în acest an de Paști.

„Ajutorul nostru este unul de tradiție, anul acesta fiind special doar faptul că ne aflăm cu toții în lupta cu pandemia Covid-19. Această stare de lucruri ne face mai prudenți, dar și mai dedicați în a ajuta”, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele Radu Brânză, coordonator al Departamentului Pro Vita.

„Voluntarii noștri, respectând toate normele de protecție în ceea ce-i privește pe ei, dar și pe cei din jurul lor, au făcut deja peste 80 de pachete”, anunța Pr. Radu Brânză joi, 09 aprilie 2020, precizând că livrarea darurilor de Paști a început deja.

Voluntarii trebuie să ajungă în această perioadă la 204 familii. Pachetele conțin alimente și produse tradiționale pentru perioada pascală. Valoarea unui pachet este de 240 de lei.

Această acțiune filantropică face parte din Programul „Sfântul Stelian”.

Programul Sfântul Stelian

Programul închinat Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, este derulat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Pro Vita și presupune ajutorarea concretă a familiilor cu mulți copii din Eparhie.

Prin Programul „Sfântul Stelian” sunt oferite: burse de studiu, pachete alimentare și îmbrăcăminte, alte daruri, tabere și excursii.

De asemenea, familiile incluse în program primesc ajutor financiar în momente deosebite. Proiectul include și activități dedicate mamelor cu mulți copii, precum „Cu dragoste, pentru mame!”.

Pro Vita Iași aparține Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca obiectiv salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții.

Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Foto credit: Facebook / Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente