Pro Vita Iași organizează o zi festivă pentru mamele cu mulți copii

Departamentul Pro Vita Iași anunță organizarea unei zile festive pentru 15 mame cu mulți copii din județul Iași, intitulată „Cu dragoste, pentru mame!”.

Evenimentul care va avea loc luni a ajuns la a doua ediție și face parte din „Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian”.

Potrivit comunicatului remis Agenției de știri Basilica, ziua festivă are scopul de a le mulțumi mamelor „pentru efortul depus în creșterea și educarea propriilor copii și pentru contribuția pe care o aduc în societate”.

Programul se va desfășura sub forma unui schimb de experiență cu alte mame din orașul Iași, enoriașe ale parohiilor Sf. Haralambie și Nașterea Maicii DomnuluiTalpalari.

În prima parte a programului mamele vor participa la slujba Sfintei Liturghii în Biserica Sf. Haralambie din Iași.

În continuare, acestea vor vizita punctelor de atracție turistică din oraș, iar întâlnirea se va încheia cu o sesiune de discuții.

Un proiect de suflet al Pro Vita Iași

„Este un proiect de suflet pentru noi”, a declarat Sorina Hîngănescu, coordonator al Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian. „Experiența de anul trecut ne-a arătat faptul că este extrem de important să arătăm recunoștință pentru aceste mame, care depun un efort considerabil în buna creștere a copiilor, contribuind astfel la o societate mai bună pentru noi toți”.

„Credem că este de datoria Bisericii să mulțumească acestor mame, să le încurajeze și să evidențieze faptul că jertfa lor pe altarul familiei nu este un lucru banal, ci, de fapt, este cea mai importantă și valoroasă faptă pe care o pot face”, a subliniat Sorina Hîngănescu.

Vezi și: Pro Vita oferă sprijin de sărbători familiilor cu mulți copii. Patru licee ieșene sunt implicate în proiect

Evenimentul este organizat cu sprijinul studenților de la specializarea Comunicare și Relații Publice, din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social – Politice a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, care desfășoară practica de specialitate la Departamentul Pro Vita.

Pro Vita Iași

Pro Vita Iași aparține Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca obiectiv salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții.

Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Mai multe detalii puteți afla pe site-ul oficial, pe pagina de Facebook și la numărul verde 0800 800 116, disponibil non-stop pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin.

Foto credit: viatacurata.com

Comentarii Facebook


Știri recente