Voluntarii Paraclisului CMN premiați de Asociația Medicală Română

Echipa voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului coordonată de Arhim. Ciprian Grădinaru a fost premiată vineri de Asociația Medicală Română.

Premiul a fost oferit în cadrul Congresului anual al Asociației Medicale Române, desfășurat în aula Academiei Române.

Reprezentantului voluntarilor la ceremonia de vineri, Dănuț Prună, i-a fost înmânat „Premiul pentru implicare socială în aria medicală” de către Acad. Constantin Ionescu-Târgoviște, Președintele Asociației Medicale Române.

Acad. Constantin Ionescu-Târgoviște a apreciat „roadele vizibile ale voluntariatului venit din partea Bisericii”. Președintele Asociației Medicale Române a subliniat că voluntariatul venit din partea Bisericii arată grija pentru oameni și faptul că insitituția dorește să le fie acestora aproape fie prin ajutor material, fie prin educație sau servicii medicale.

„Suntem onorați!”, a spus voluntarul Dănuț Prună. „Acest premiu ne mobilizează o dată în plus să mergem mai departe, să conștientizăm că ceea ce am făcut până acum am făcut foarte bine”.

La eveniment au fost prezenți și voluntarii Dr. Simona Carniciu, Medic Specialist în diabet, nutriție și boli metabolice și Conf. Dr. Camelia Diaconu.

Premiile oferite de Asociația Medicală Română în cadrul Congresului său anual se acordă ca recunoaștere a contribuției românești la dezvoltarea științelor medicale universale.

Voluntarii Paraclisului CMN

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au participat în anul 2018 la proiecte de dotare a Centrelor de Transfuzii din București, Ploiești, Constanța cu aparatură medicală în valoare totală de 72.000 euro.

Tot în sprijinirea actului medical, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au continuat și seria de acțiuni „Sănătate pentru sate” și „Prevenție și educație pentru sănătate”.

Aproximativ 8.000 de oameni din categorii dezavantajate social au beneficiat de servicii de asistenţă medicală primară și analize gratuite. De asemenea, 12.000 persoane, în special copii și tineri din mediul rural, au beneficiat de sfaturi privind prevenirea îmbolnăvirii și recomandări pentru o viață sănătoasă.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale desfășoară activități sociale constant în mai multe direcții. Unele s-au concretizat în adevărate campanii, altele au loc frecvent, sau izolat, toate desfășurate din dragoste de semeni (filantropia).

Vezi zece direcții în care activează constant voluntarii de la Paraclisul CMN.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente