Volumul al VII-lea din Filocalie. Ediție definitivă

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a inaugurat „Anul comemorativ Dumitru Stăniloae în școlile de Teologie din Patriarhia Română” prin republicarea, în condiții grafice deosebite și ca ediție definitivă, celui de-al VII-lea volum al Filocaliei.

Prețios tratat de spiritualitate isihastă, volumul reunește câteva dintre scrierile de căpătâi ale literaturii filocalice, aparținând Sfinților Nichifor din Singurătate, Teolipt al Filadelfiei, Grigorie Sinaitul și Grigorie Palama.

Așa cum știu toți cei care au deschis măcar o dată un volum din Filocalie, și acesta este îmbogățit de cuvintele introductive și notele lămuritoare și pline de profunzime filologică, filozofică și spirituală ale Părintelui Stăniloae.

Cartea poate fi consultată la bibliotecile școlilor teologice, dar poate fi și cumpărată de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente