Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, însoțit de protopopul Protoieriei Cluj II, părintele Gheorghe Braica, și de consilierul de protocol al arhiepiscopiei, arhid. Claudiu Grama, a vizitat joi, 11 august, Parohia ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ de pe strada Horea, Biserica ‘Buna Vestire’ din cartierul clujean Iris și Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Dâmbu Rotund. De asemenea, ieri, IPS Arhiepiscop Andrei a mai vizitat Parohia Lujerdiu. Înalt Preasfinția Sa a fost primit de părintele paroh Cornel Baciu și de membrii Consiliului Parohial, cu care a discutat despre procesul de construire a noii biserici parohiale. Vechea biserică din sat, care datează din anul 1688, se află într-o stare avansată de degradare. În momentul de față, lucrările la biserica nouă sunt realizate în proporție de 35%, lăcașul fiind acoperit cu tablă de cupru. În viitorul apropiat urmează montarea geamurilor și tencuielile interioare. Aceasta este prima vizită de lucru a IPS Părinte Andrei în Parohia Lujerdiu dup[ cum ne informează Ziarul Lumina.
Tot ieri, chiriarhul locului a vizitat Parohia Petrești din Protopopiatul Gherla, unde a binecuvântat lucrările de renovare executate în ultima perioadă la casa parohială. Înainte de slujba de binecuvântare, a fost săvârșit Paraclisul Maicii Domnului, urmat de o cateheză despre Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria.
Pelerini la mormântul mitropolitului Bartolomeu
Joi, 11 august, 64 de credincioși din Parohia Mociu, Protopopiatul Cluj I, coordonați de preotul paroh Iustin Câmpean, au fost primiți la Mănăstirea ‘Acoperământul Maicii Domnului’ – Florești, de părintele duhovnic Visarion Pașca și de soborul de maici, după care au vizitat Grădina Botanică și Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. Aici, au coborât în subsolul catedralei, la cripta arhierească, unde au înălțat o rugăciune la mormântul vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu, în prezența Înalt Preasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care le-a adresat câteva îndemnuri: ‘Peste tot văzând lucruri frumoase, adunați câte ceva în suflețel și puneți apoi toate acestea să lucreze. Și cum lucrează? Dacă suntem râvnitori și doritori, pe lângă faptul că devenim creștini buni, suntem de folos și pentru cei din jurul nostru. Și ce poate fi mai frumos pentru un tânăr decât să crească aproape de biserică și să aibă o conduită morală frumoasă! Un tânăr credincios și cuminte este exemplu pentru ceilalți colegi ai lui care poate nu au atâtea preocupări religioase’.