Vizite pastorale în Episcopia Giurgiului

Miercuri, 11 februarie 2015, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a efectuat mai multe vizite pastorale în cuprinsul eparhiei. Alături de Preasfinţia Sa s-a aflat şi Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul celor două Americi, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

A fost vizitată biserica de lemn a Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii”, construită în perimetrul Centrului Pastoral-Cultural ,,Gavril Drugănescu”, acolo unde sunt desfășurate ample lucrări de restaurare și consolidare a ansamblului brâncovenesc. Totodată, au vizitat şi biserica „Buna Vestire” a Parohiei Drugănescu, unde au fost plăcut impresionaţi de sfântul locaş, care păstrează până astăzi frumuseţea unei epoci trecute, exprimate în imagini de mâna unor meşteri care au ucenicit la şcoala inegalabilului zugrav Pârvu Mutu, în secolul al XVIII-lea.

De asemenea, şi obştea Schitului Strâmbu Găiseni s-a bucurat de prezenţa celor doi ierarhi care au apreciat lucrările complexe care se desfăşoară în cadrul proiectului de reabilitare a acestui monument istoric, ridicat în secolul al XVI-lea.

În continuare, a fost vizitată biserica Parohiei Ghionea, unde se execută lucrări de construcţie a unui nou centru pastoral-cultural. Aici vor fi desfăşurate diverse activităţi: conferinţe, întâlniri cu tinerii şi persoanele vârstnice, proiecţii de filme şi documentare religioase, precum şi activităţi care ţin de misiunea socială a Bisericii. Ridicată între anii 2010-2013, biserica din localitatea Ghionea a fost construită după arhitectură brâncovenească, fiind una dintre cele mai reprezentative din Episcopia Giurgiului.

A fost vizitată și biserica Parohiei Bolintin Deal II, acolo unde a fost apreciat gradul avansat al construcției noii biserici parohiale. Vizitele au continuat cu vizitarea Mănăstirii Buna Vestire de la Bolintin, care face parte din salba minunată de vetre ale Ortodoxiei româneşti. Rădăcinile aşezării merg adânc în istorie, secolul al XIV-lea fiind considerat ca început al existenţei vechii vetre monahale.

Vizitele pastorale s-au încheiat la Biserica „Sf. Ier. Nicolae” din localitatea Drăgănescu. Sfântul locaș este foarte strâns legat de marele duhovnic al secolului XX, părintele Arsenie Boca. Din 1968, aici timp de 15 ani părintele Arsenie a realizat pictura acestui sfânt locaş. Deşi a respectat liniile generale ale erminiei bisericeşti, părintele Arsenie a inserat elemente cu un vădit conţinut catehetic, adaptat la cerinţele şi problemele oamenilor contemporani. De asemenea, scenele sunt însoţite de pasaje biblice sau de cuvinte ale părintelui, ziditoare pentru toţi cei ce trec pragul acestei biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente