Vizite pastorale ale Preasfințitului Părinte Macarie în parohiile româneşti din Norvegia

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, s-a aflat luni, 18 aprilie 2016, în mijlocul românilor din sudul Norvegiei, în orașul Kristiansand. Preasfinţia Sa a slujit după-amiază Liturghia Darurilor înainte Sfințite, în Parohia Ortodoxă Română Sfântul Mare Mucenic Mina.

De asemenea, marți, 19 aprilie 2016, ierarhul a ajuns din sudul Norvegiei la românii de pe coasta de vest a Norvegiei, în orașul Stavanger, fiind primit cu multă bucurie de preotul paroh Cristian-Silviu Comănescu și de enoriașii Parohiei Ortodoxe Române Buna Vestire. Aici a fost venerată icoana Maicii Domnului-Stăpâna Fiordurilor, purtată de către episcop, preoți și credincioși, de multe ori, în procesiune în fiordurile Norvegiei, pentru a împărtăși tuturor scandinavilor darurile Preacuratei. Joi, 21 aprilie 2016,  Părintele Episcop Macarie s-a aflat în mijlocul românilor de la „Poarta fiordurilor” din orașul Bergen, de pe coasta de vest a Norvegiei, slujind în Parohia Ortodoxă Română Sfintele Mucenițe Filofteia de la Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva din Bergen. După vizitarea bolnavilor români internați în spitalul din Bergen, ierarhul împreună cu preotul paroh Andrei-Marius Pop au săvârșit Liturghia Darurilor înainte Sfințite și au împărtășit credincioșii, tinerii și copiii. Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a încurajat activitățile copiilor şi școlii parohiale, coordonate de doamna preoteasă Viorela-Ruxandra Pop și de alți pedagogi care se ostenesc pentru a cultiva identitatea și credința copiilor familiilor de români din fiorduri, anunţă Biroul de Comunicare al Eparhiei.

Vineri, 22 aprilie 2016, Părintele Episcop Macarie și-a încheiat vizita pastorală în Norvegia la Oslo, unde a vizitat tinerii și copiii bolnavi din spitalele capitalei, iar după-amiază a spovedit și a slujit Liturghia Darurilor înainte Sfințite în parohia românească din Oslo.

În zilele următoare, ierarhul românilor din Europa de Nord va vizita comunitățile parohiale românești situate în Regatului Suediei.

Comentarii Facebook


Știri recente