Vizite arhiereşti în parohii din Protopopiatul Dej

Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a vizitat marţi, 24 februarie, mai multe parohii din Protopopiatul Dej, informează „Ziarul Lumina”. Prima parohie în care ierarhul s-a oprit a fost Parohia Sărata, unde a oficiat o scurtă rugăciune în biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ şi i-a binecuvântat pe copiii de la grădiniţa din localitate.

IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a vizitat, apoi, casa parohială, binecuvântând familia preotului Andrei Misaroş. Cu această ocazie, Părintele Mitropolit s-a interesat şi de noul centru catehetic ce s-a ridicat în zonă, unde se adună săptămânal 30 de copii care desfăşoară diferite activităţi catehetice şi de socializare, după cum a spus protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea.

Apoi, IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei s-a îndreptat spre Parohia Jichişul de Jos, unde a rostit o rugăciune în locaşul de cult şi a vizitat familia preotului de aici, Varga Cătălin, recent instalat în parohie, pe care l-a îndemnat să intensifice lucrările atât pe plan duhovnicesc, cât şi pe plan administrativ.

Ultima parohie pe care a vizitat-o IPS Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei a fost Jichişul de Sus, unde slujeşte părintele Paul Nemeti. La fel ca în celelalte parohii, ierarhul a intrat în sfântul locaş, unde s-a închinat la sfintele icoane şi a rostit o scurtă rugăciune, iar apoi, împreună cu parohul, a inspectat lucrările ce se desfăşoară la locaşul de cult, a mai spus protopopul de Dej, Ioan Buftea.

Comentarii Facebook


Știri recente