Vizita Patriarhului Ecumenic la final: „Fraţilor, bucuraţi-vă, fiţi uniţi în cuget”

Delegația Patriarhiei Ecumenice a plecat luni dimineață de pe Aeroportul Otopeni către Istanbul. Ultimul îndemn adresat de Sanctitatea Sa Bartolomeu către români la finalul slujbelor oficiate în Catedrala Mântuirii Neamului a fost:

„Fraţilor, bucuraţi-vă, desăvârşiţi-vă, mângâiaţi-vă, fiţi uniţi în cuget, trăiţi în pace şi Dumnezeul dragostei şi al păcii va fi cu voi”.

Pe tot parcursul vizitei, Patriarhul Ecumenic a subliniat importanța unității de neam și de credință a românilor care s-a materializat și în Catedrala Națională dedicată eroilor.

Sanctitatea Sa a apreciat „strădaniile neobosite depuse pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului” – „Visul de peste un veac, înalta aspirație pe care a nutrit-o, îndeobște, întregul popor român binecredincios, arzătoarea năzuință a regilor de odinioară, Carol I și Ferdinand, a președinților recenți ai țării, precum și a tuturor Întâistătătorilor Bisericii Române din această perioadă”.

Patriarhul Ecumenic a vizitat în cele trei zile la București Ansamblul Patriarhal de pe Colina Bucuriei, Ambasadele Turciei și Greciei, Palatul Cotroceni, dar și Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române.

Momentul central al vizitei sale în România a fost, desigur, evenimentul istoric al sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului.

Sanctitatea Sa a exprimat „simţăminte de dragoste şi prietenie”, în special față de Patriarhul României – „Cu Preafericirea Sa ne leagă vechea noastră prietenie personală, curată şi sinceră încercată, dar nezdruncinată, frăţească dragoste în Hristos şi buna înţelegere”, dar și față de toţi membrii Bisericii şi întregul popor român –„toţi deţin întotdeauna un loc special în inima noastră”.

Aeronava Turkish Airlines cu care a plecat Sanctitatea Sa Bartolomeu a decolat de pe Aeroportul Internațional Otopeni luni, 26 noiembrie 2018, la ora 09:55.

Vezi și: Patriarhul Ecumenic: Dealul Arsenalului s-a transformat în Dealul harului şi binecuvântării pentru întreaga Românie

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente