Patriarhul Ecumenic și Patriarhul Daniel s-au întâlnit cu Președintele Klaus Iohannis

Palatul Cotroceni a găzduit sâmbătă întâlnirea dintre Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și E.S. Klaus Iohannis, Președintele României.

Aceasta este prima oară când Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu Sanctitatea Sa Bartolomeu.

„Îmi face o mare plăcere să mă vizitați astăzi”, au fost cuvintele președintelui Klaus Iohannis la întâmpinarea celor doi patriarhi.

Alături de Patriarhul Ecumenic și Patriarhul României, la evenimentul de la Cotroceni au participat și delegațiile acestora.

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni a avut loc în contextul celei de-a zecea vizite a Sanctității Sale în România, vizită prilejuită de sfințirea Catedralei Naționale.

Președintele României a anunțat vineri, 23 noiembrie, că nu va putea fi prezent la evenimentul sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului din motive ce țin de agenda europeană.

Șeful statului va participa duminică la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

Urmărește Basilica.ro pentru a fi la curent cu toate noutățile despre Zilele Sfințirii Catedralei Naționale!

Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni, sediul Administrației Prezidențiale, se află într-un loc istoric, cu o tradiţie de vieţuire de peste patru sute de ani.

Pe acest teren situat la vest de București, pe malul drept al Dâmboviței, pe dealul Cotroceni, domnitorul Șerban Cantacuzino a întemeiat o mănăstire, între 1679 – 1681.

Mănăstirea Cotroceni, cea mai importantă ctitorie a domnitorului, era înconjurată de ziduri și avea în centru frumoasa biserică în stil brâncovenesc cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” (15 august) și „Sfinții Serghie și Vah” (7 octombrie), asemănătoare arhitectonic cu biserica episcopală de la Curtea de Argeș.

În incinta mănăstirii, domnitorul a ridicat și o reședință domnească.

La mănăstirea Cotroceni a fost instalată și o tipografie, din aceasta ieșind mari lucrări ale vremii, printre care: „Evanghelia” din 1682, „Apostolul” din 1683 și „Biblia de la București”, din anul 1688 („Biblia lui Șerban Cantacuzino”).

Mai multe imagini în Galeria Foto

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente