Delegația Patriarhiei Ecumenice și cea a Mitropoliei de Patra au vizitat Ambasada Greciei

Delegația Patriarhiei Ecumenice, condusă de Sanctitatea Sa Bartolomeu, și cea a Mitropoliei de Patra, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, au vizitat vineri seară Ambasada Republicii Elene în România.

Delegațiile venite la București pentru momentul istoric al sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului au fost întâmpinate de Excelenţa Sa Domnul Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Greciei în România.

Anterior vizitei la Ambasada Greciei, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a avut o întrevedere cu Excelența Sa Osman Koray Ertaș Ambasadorul Turciei la București.

Patriarhul Ecumenic la Ambasada Turciei din Bucuresti. ©Basilica.ro

Ierarhii străini au fost însoțiți în vizitele efectuate de Arhiepsicopul Nifon al Târgoviștei și de Episcopul Visarion al Tulcii.

Urmărește Basilica.ro pentru a fi la curent cu toate noutățile despre Zilele Sfințirii Catedralei Naționale!

Vasilis Papadopoulos

Născut la Atena, în 1960, Vasilis Papadopoulos a absolvit în 1982 Dreptul la Universitatea din orașul natal și două masterate (în Drept internațional, 1983 și Drept comunitar european, 1984) la Universitatea din Nancy, Franța.

A fost lector la mai multe universități din Grecia și străinătate pe probleme de politică externă, relații internaționale și culturale.

Din 1985 a urmat cariera diplomatică, ocupând posturi în Ministerul elen al Afacerilor Externe, la Consulatul General al Greciei din San Francisco (SUA) sau la Misiunea Permanentă a Greciei pe lângă ONU (New York).

A fost prim-secretar la Ambasada Greciei de la Bangkok, Thailanda (1996-1999), ambasadorul Greciei în Ucraina și în Republica Moldova (2013-2016), iar din octombrie 2016 este Ambasadorul Greciei la București.

Excelenţa Sa Domnul Vassilis Papadopoulos a efectuat o vizită de prezentare la Patriarhia Română la începutul anului trecut.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente