Vizită canonică în Parohia Secusigiu din Protopopiatul Arad

În Duminica a III-a după Rusalii, credincioșii Parohiei Secusigiu din Protopopiatul Arad au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

După cum informează site-ul episcopiaaradului.ro, ierarhul a răspuns invitației preotului paroh Horia Ștefan și oficialităților locale, dornici de a-l avea ca oaspete de seamă la evenimentul care a reunit fiii comunei: sărbătorirea a 210 ani de când localitatea ființează pe actualul amplasament.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a avut ca temă „Căutarea Împărăției cerurilor” , însemnând adică tot ceea ce este netrecător și vrednic de dorit pentru comuniunea cu Dumnezeu: „Duminica a III-a după Rusalii este consacrată Providenței sau purtării de grijă a lui Dumnezeu pentru creația Sa. Mântuirea însăși face parte din acest plan divin deoarece prin Întruparea și Jertfa Sa, Mântuitorul ridică omul din cădere spre desăvârșire. Învățătura unirii celor două naturi, dumnezeiască și omenească, în persoana Mântuitorului, o dau Sfinții Părinți ai Sinodului al IV-lea Ecumenic, sărbătoriți tot în această duminică. Lumea, reprezentată de Biserica pe care Dumnezeu o are în grijă, călăuzind pe credincioșii ei spre împărăția Sa, trebuie să privească cu ochii minții dincolo de frământările vieții spirituale, care și ele își găsesc dezlegarea prin adevăratele valori ale spiritualității creștine”, a arătat Înaltpreasfinția Sa.

În încheierea slujbei, preotul paroh, în numele întregii parohii, a adus Înaltpreasfințitului Timotei mulțumiri pentru participarea la sărbătoarea comunității locale și pentru îndrumările părintești transmise cu acest prilej. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente