Vicariatul Ortodox Ucrainean din România: Suntem în rugăciune alături de toți cetățenii Ucrainei

„Facem apel la rațiune și înțelepciune. Ne rugăm neîncetat pentru încetarea conflictului”, au transmis joi reprezentanții Vicariatul Ortodox Ucrainean din România referitor la situația din Ucraina.

„Cetățenii Ucrainei, indiferent de originea lor etnică, au dreptul la o viață liberă. Neînțelegerile dintre state trebuie rezolvate exclusiv pe cale diplomatică, fără pierderi de vieți omenești, fără a genera adevărate drame umanitare”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a vicariatului și semnat de Părintele Vicar Nicolae Lauruc, Părintele Protopop Petru Rahovan și Părintele Protopop Petru Rosoca.

„Suntem în rugăciune alături de toți cetățenii Ucrainei, nădăjduind că Milostivul Dumnezeu va dărui înțelepciunea necesară pentru a nu fi vărsat sânge nevinovat”, au mai transmis ortodocșii ucraineni din România.

Patriarhul României a fost primul întâistătător al unei Biserici Ortodoxe Autocefale care a transmis un mesaj și o rugăciune pentru pace în contextul crizei din Ucraina:

„Ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască ocrotire poporului ucrainean și înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili”, a transmis Patriarhul Daniel exprimându-și maxima îngrijorare pentru izbucnirea conflictului în Ucraina.

Vicariatul Ortodox Ucrainean este o unitate administrativ-teritorială dependentă canonic de Patriarhia Română, dedicată credincioșilor ortodocși ucraineni care locuiesc în România. Aceştia participă la slujbe oficiate în limba maternă de preoți ucraineni sau vorbitori de limba ucraineană.

Foto credit: pr. Petru Rahovan

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente