Viața, Acatistul și Paraclisul Sfintei întâi Mucenițe Tecla cea întocmai cu Apostolii

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a fost publicată Viața, Acatistul și Paraclisul Sfintei întâi Mucenițe Tecla cea întocmai cu Apostolii. Biserica Ortodoxă o cinstește în data de 24 septembrie.

Condac

Cu frumuseţea fecioriei ai strălucit, cu cununa muceniciei te-ai împodobit şi apostolie ţi s-a încredinţat, fecioară, ca unei mărite; şi văpaia focului ai prefăcut-o în rouă, iar prin rugăciunea ta furia taurului ai înfrânt-o, ca una care eşti întâia nevoitoare.

Sfânta Tecla este numită ‘întocmai cu Apostolii’ datorită râvnei de care a dat dovadă în propovăduirea Mântuitorului. Sfânta Muceniță a propovăduit pe Domnul Hristos în Listra, Derbe și până la Antiohia. Pe parcursul propovăduirii sale, Sfânta Mare Muceniță Tecla a suferit multe chinuri și a trăit până la vârsta de 90 de ani într-un munte lângă orașul Seleucia.

Sfânta este cinstită în mod special la Mănăstirea Sfânta Tecla din localitatea siriană Maaloula. Așezământul monahal adăpostește mormântul și moaștele Sfintei Mucenițe.

În România, un fragment din moaștele Sfintei Tecla se află la mănăstirea care o are ocrotitoare din localitatea doljeană Predești, la 11 km de Craiova.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente