Vatican: Patriarhul Teofil al Ierusalimului s-a întâlnit cu papa Francisc

Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, s-a întâlnit luni cu papa Francisc la Vatican, făcând un apel la încetarea violenței și discriminării împotriva oamenilor de diferite credințe din Țara Sfântă, transmite Radio Vatican.

Patriarhul ortodox al Ierusalimului vizitează Roma în perioada 22-25 octombrie, pentru a se întâlni cu oficialități ale Vaticanului.

În cadrul audienței, papa Francisc și-a reamintit de pelerinajul la Ierusalim întreprins în anul 2014. El a spus că menține „vie în memorie” atenția cu care Patriarhul Teofil și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu l-au însoțit în Biserica Sfântului Mormânt și că își amintește cu emoție „rugăciunea în tăcere” rostită în baldachinul Sfântului Mormânt.

În acest context, papa și-a exprimat bucuria cu privire la restaurarea de curând a mormântului Mântuitorului, un proiect care a presupus o strânsă cooperare între comunitățile ortodoxe, armene și romano-catolice din Țara Sfântă.

Papa și-a exprimat compasiunea față de toți cei care suferă în urma conflictelor din Țara Sfântă și a îndemnat la eforturi suplimentare pentru a stabilirea păcii, pe baza dreptății și a recunoașterii drepturilor tuturor oamenilor.

După audiența cu papa Francisc, patriarhul Teofil s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Vaticanului, Cardinalul Pietro Parolin, și cu Secretarul pentru Relațiile cu Statele, Card. Paul Gallagher.

© La Stampa

Comentarii Facebook


Știri recente