Vasile Bănescu: Referendumul este un răspuns la asaltul anormalității

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a afirmat duminică, 23 septembrie 2018, în cadrul evenimentului ITO Scandinavia că referendumul din 6-7 octombrie „este rodul inițiativei pornite din îngrijorarea pricinuită de asaltul anormalității, de asaltul ideologic asupra instituției căsătoriei”.

El a adăugat că inițiativa referendumului își are fundamentul în „foarte multe exemple din spațiul european, unde, din păcate, căsătoria a fost trădată în esența ei”.

„Căsătoria este o instituție milenară, își are originea în actul de binecuvântare a lui Dumnezeu atunci când a creat bărbatul și femeia. Este o instituție validă, venerabilă, fără niciun defect intrinsec, lăuntric. Noi uneori o maculăm, o trădăm, dar ea este de-o importanță capitală”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Vasile Bănescu a subliniat că familia nu trebuie expusă unor atacuri care ar putea-o dizolva.

Referendumul nu este îndreptat împotriva cuiva și nici nu are nicio conotație politică, ci are legătură cu morala publică.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a spus că „referendumul a fost organizat nu pentru a ofensa pe cineva, nu pentru a leza vreun drept, ci are un scop limpede: explicarea absolut clară a noțiunii de căsătorie, respectiv uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

El a precizat că „acest referendum nu are nicio conotație politică: oricine s-ar fi aflat la Guvernare avea datoria fundamentală să onoreze milioanele de oameni care au cerut acest referendum prin organizarea lui”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române i-a îndemnat pe tineri să meargă la vot în 6-7 octombrie și i-a asigurat că prin votul lor nu vor „redefini familia”, ci vor proteja căsătoria.

„Vă îndemn, inclusiv din partea Părintelui Patriarh, să mergeți și să spuneți DA căsătoriei și familiei fondată pe această căsătorie.

La final Vasile Bănescu a asigurat credincioșii prezenți că atunci când citesc în presă „această manipulare deliberată, că se organizează Referendum pentru „redefinirea familiei”, este o minciună pe care presa ideologizată o răspândește în spațiul public”.

Tinerii întruniți la ITO Scandinavia au putut participa la un colocviu cu tema Mărturia tânărului creștin în Europa contemporană susținut de Teodor Baconschi, Răzvan Bucuroiu și Vasile Bănescu.

Coaliția pentru Familie

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale.

Aceasta are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

La finalul lunii noiembrie a anului 2015, în Monitorul Oficial a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, din Constituţie, cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Biserica Ortodoxă Română sprijină în mod natural demersul Coaliției pentru Familie, în spiritul învățăturilor creștine și al valorilor fundamentale românești privind familia, ocrotirea și creșterea copiilor, dar nu este nici inițiatoarea, nici organizatoarea acestei acțiuni.

Foto credit: captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…