Vasile Bănescu despre minorităţile sexuale: Biserica are porțile deschise pentru orice om

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a vorbit la dezbaterea stiricurate.ro din 8 mai despre modul în care Biserica se raportează la minorităţile sexuale.

Vasile Bănescu a afirmat că „Biserica are porțile deschise pentru absolut orice om, indiferent de opțiunile lui”.

El a semnalat că orice om „trebuie primit și chiar chemat spre Biserică, cu atât mai mult cu cât se află într-o situație pe care Biserica o consideră nefirească din punct de vedere moral”.

Bănescu a explicat că atunci când „criticăm o ideologie care vrea să promoveze în societate niște lucruri străine de credința creștină, asta nu înseamnă că suntem împotriva unor oameni”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat că „nu suntem în măsură să judecăm pe nimeni”, mai ales că „judecata ultimă aparține lui Dumnezeu”.

Vasile Bănescu a semnalat că minorităţile sexuale „trebuie să rămână la statutul lor, pe care cred că îl conştientizează, de minorităţi acceptate şi tolerate în societate, dar care să nu înceapă să facă presiuni ca să modifice ordinea firească a lucrurilor dintr-o societate aşa cum se întâmplă în Europa de astăzi”.

Foto credit: Agerpres

Comentarii Facebook


Știri recente