„Ursuleții de pluș Ro-Md”: Parteneriatul între două școli de pe ambele maluri ale Prutului a intrat în a treia etapă

Proiectul „Ursuleții de pluș Ro-Md”, care are ca scop sprijinul emoțional pentru elevii basarabeni în pandemie și transferul de practici inovatoare pentru școala online, a intrat luni în etapa a treia, anunță profesoarele Floricica Morariu și Costina Macovei de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Gimnaziul „Ion Creangă” din Țarigrad este partenerul din Republica Moldova al proiectului.

Cele două școli și-au trimis reciproc câte un ursuleț de pluș: Bucurel și Bella au trecut granița într-un gest simbolic de reunire realizat în pandemie, când circulația persoanelor este încă restricționată.

Sosirea la destinație a ursuleților „călători” a fost marcată luni de o întâlnire online a elevilor de la ambele școli. Timp de trei săptămâni, ei vor nota în jurnalul adus de Bucurel, respectiv de Bella, relatări și impresii despre activitățile școlare din pandemie.

Întâlnirea online care a avut loc luni i-a bucurat pe copii. Elevii de la Instituția Publică Gimnaziul „Ion Creangă” din Țarigrad le-au mulțumit colegilor de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași pentru mesajele de sprijin trimise pe email într-un moment dificil pentru ei: trecerea la educația exclusiv online, care înseamnă mai multă izolare și mai puțin contact direct cu colegii și cu profesorii.

„Atunci când te simți singur între patru pereți și primești așa mesaje, este un lucru foarte, foarte, foarte bun”, a declarat profesoara Diana Rotari, care coordonează proiectul la Gimnaziul „Ion Creangă”.

„Dragi elevi din România, vă mulțumim din suflet pentru toate cadourile și pentru toate urările de bine și sper ca anul viitor să ne putem revedea și să putem discuta față în față și să povestim despre clasa noastră, doamna învățătoare și colegi”, a transmis Renado, un elev basarabean.

Mara, o adolescentă din Iași, a afirmat: „Primul sentiment pe care l-am trăit când am scris mesajul de încurajare a fost prietenia. Simțeam că-i scriu unui bun prieten. Apoi bucuria pentru că le-am putut umple sufletele cu cuvintele noastre, pe care le-am așternut pe hârtie și tristețea pentru că ei au fost speriați și poate încă mai sunt, de această pandemie, de altfel cum am fost și noi”.

Un alt elev ieșean, Robert, a spus: „Întâlnirea de azi mi-a adus gândul că, dacă mă voi ruga pentru ceva, acel lucru se va îndeplini, mai repede sau mai târziu… doar trebuie să am răbdare”.

„Atunci când am scris scrisoarea, am avut ocazia să învăț că nu trebuie să mă gândesc doar la mine, ci trebuie să mă gândesc la toți cei din jurul meu”, a remarcat și Alexandru.

După trei săptămâni, fiecare ursuleț se va întoarce cu jurnalul doldora de impresii și idei de la școala parteneră. Astfel, educația online va deveni o experiență mai prietenoasă pentru elevii celor două școli.

Profesoarele Floricica Morariu și Costina Macovei speră ca proiectul să creeze prietenii durabile între copiii români de pe ambele maluri ale Prutului.

Vezi și:

Foto credit: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași


Follow us on Twitter: @BasilicaNews and @BasilicaPhotos!

Thank you for reading Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente