Un spațiu dedicat frumuseților Ortodoxiei

Recent, cu prilejul împlinirii celor 5 ani de slujire patriarhală a Preafericitului Părinte Daniel, s-au inaugurat și sfințit Galeriile ‘Cuvântul Vieții’, noul magazin de obiecte, cărți și veșminte bisericești al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Situat pe Calea Victoriei, într-o regiune emblematică a Bucureștiului, în centrul vechi, noul magazin oferă un cadru elegant, luminos, pentru iubitorul de obiecte și cărți bisericești. Galeriile ‘Cuvântul Vieții’ comercializează o gamă extrem de variată de produse și obiecte liturgice: veșminte, icoane, cărți duhovnicești și de cult, CD-uri, DVD-uri, suvenire și consumabile (tămâie, cărbune, mir, lumânări etc.), dar reprezintă totodată și un loc de relaxare, unde vizitatorii se pot opri să citească literatură duhovnicească, să urmărească emisiunile transmise de Televiziunea Patriarhiei Române, Trinitas TV, sau să admire obiecte bisericești și lucrări de artă eclesială. Spațiul este suficient de generos, încât să găzduiască mai multe secțiuni (librărie, suvenire, icoane, veșminte bisericești etc.), semnalizate prin plăcuțe inscripționate în mai multe limbi de circulație internațională.

‘Având în vedere faptul că Bucureștiul este o capitală europeană și este vizitat de o mulțime de turiști, interesați de spiritualitatea ortodoxă românească, este necesar ca ei să găsească pe parcursul periplului lor și hrana duhovnicească, pe care magazinul încearcă să o ofere prin spațiul generos dedicat cărților duhovnicești și obiectelor bisericești. Arhiepiscopia Bucureștilor mai deține și alte imobile destinate comercializării obiectelor bisericești, dar este pentru prima dată când deschidem un așa magazin, cu o așa amploare, cu un atât de generos spațiu, cu o ofertă atât de generoasă. Vizitatorii pot găsi aici de toate, chiar și clopote, o catapeteasmă în mărime reală, cu o mică simulare a unui Sfânt Altar, un spațiu alocat cărților, unde cititorii se pot așeza la o masă și se pot delecta din sute de titluri de carte duhovnicească, și două spații de joacă pentru cei care vin împreună cu cei mici’, a declarat pentru Ziarul Lumina părintele Ioachim Bejenariu, șeful Serviciului Colportaj din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Palatul Nifon, în care se află Galeriile ‘Cuvântul Vieții’, a fost construit în anul 1891, după proiectul arhitectului francez Paul Gottereau. Această clădire, strâns legată de istoria și viața Bisericii Ortodoxe Române, și-a deschis acum porțile, după o serie de amenajări ale spațiilor de la parter, împărtășind trecătorilor din comorile artei sacre și ale spiritualității bisericești prin intermediul noilor galerii.

‘Acest magazin era necesar ca să concentrăm micile magazine pe care le avem în oraș într-unul mai mare și să ne încadrăm în testamentul mitropolitului Nifon, care a lăsat prin documentele Așezămintelor Nifon și acest edificiu, ca el să fie folosit pentru educație creștină, pentru a-i forma duhovnicește pe tineri și pe adulți. Prin carte bisericească, dar și prin artă se transmite simțământul aprecierii dreptei credinței și al frumuseților Ortodoxiei. Ortodoxia nu este numai adevărată, ci și frumoasă, pentru că slava lui Dumnezeu nu poate fi decât o frumusețe eternă’, a spus Preafericitul Părinte Daniel la sfințirea Galeriilor ‘Cuvântul Vieții’.

Ca urmare a spațiului generos și agreabil pe care îl oferă, Galeriile ‘Cuvântul Vieții’ vor putea găzdui în viitor lansări de cărți, expoziții de icoane, precum și numeroase alte evenimente culturale de factură religioasă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…

Oficial: Adresele Patriarhiei către autorități privind asistența religioasă și înmormântarea în cazurile de Covid, respectiv sărbătorirea Învierii

În contextul informațiilor apărute în presă, în ultimele zile, cu privire la demersurile pentru modificarea unor acte normative referitoare la persoanele infectate cu noul Coronavirus, prezentăm, mai jos, conținutul adreselor Patriarhiei Române către autoritățile publice…