Un nou slujitor al Domnului în Eparhia Sloboziei și Călărașilor

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent Duminică, 18 noiembrie 2012,în mijlocul credincioșilor din Parohia Maia Catargi, Protopopiatul Urziceni. Preasfinția Sa a oficiat în lăcașul de cult Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte: preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Ionuț Bogdan Stancu, Protopop de Urziceni, preoți și diaconi.

Cu această ocazie, în timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe diaconul Aurel Berbec pentru parohia Gârbovi I și a acordat rangul de iconom preotului Silviu Ștefan de la parohia Maia, iar preotului Sebastian Gabriel Tudor de la parohia Maia Catargi i-a acordat rangul de sachelar, potrivit sf-esc.ro.

La Sfânta Liturghie s-a citit Pastorala Sfântului Sinod la încheierea anului, dedicat Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor

După otpustul Sfintei Liturghii, în cuvântul său, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a tâlcuit pericopa evanghelică a bogatului, căruia i-a rodit țarina și i-a îndemnat pe credincioși, în această perioadă a postului să se îmbogățească în Dumnezeu prin faptele milei trupești și sufletești pe care le vor săvârși.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a vizitat Muzeul cu obiecte religioase Maia Catargi – Ialomița din incinta parohiei, cripta ctitorilor, Barbu Catargiu și soția sa și a cercetat parohiile Maia și Jilavele II.

La sediul Protopopiatului s-a săvârșit slujba sfințirii troiței celei noi, în prezența angajaților.

Comentarii Facebook


Știri recente