Un nou slujitor al Domnului în Eparhia Sloboziei și Călărașilor

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent Duminică, 18 noiembrie 2012,în mijlocul credincioșilor din Parohia Maia Catargi, Protopopiatul Urziceni. Preasfinția Sa a oficiat în lăcașul de cult Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor au făcut parte: preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu, preacucernicul părinte Ionuț Bogdan Stancu, Protopop de Urziceni, preoți și diaconi.

Cu această ocazie, în timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe diaconul Aurel Berbec pentru parohia Gârbovi I și a acordat rangul de iconom preotului Silviu Ștefan de la parohia Maia, iar preotului Sebastian Gabriel Tudor de la parohia Maia Catargi i-a acordat rangul de sachelar, potrivit sf-esc.ro.

La Sfânta Liturghie s-a citit Pastorala Sfântului Sinod la încheierea anului, dedicat Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor

După otpustul Sfintei Liturghii, în cuvântul său, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a tâlcuit pericopa evanghelică a bogatului, căruia i-a rodit țarina și i-a îndemnat pe credincioși, în această perioadă a postului să se îmbogățească în Dumnezeu prin faptele milei trupești și sufletești pe care le vor săvârși.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a vizitat Muzeul cu obiecte religioase Maia Catargi – Ialomița din incinta parohiei, cripta ctitorilor, Barbu Catargiu și soția sa și a cercetat parohiile Maia și Jilavele II.

La sediul Protopopiatului s-a săvârșit slujba sfințirii troiței celei noi, în prezența angajaților.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…