Un nou proiect catehetic în Parohia Parava, prot. Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în Parohia Parava (Protopopiatul Sascut) a fost iniţiat un nou proiect catehetic care are ca temă centrală pregătirea pentru Învierea Domnului, cea mai aşteptată sărbătoare a creştinilor. Sub genericul “Cu Hristos spre Înviere” , în fiecare sâmbătă a Postului Mare, copiii și tinerii sunt așteptați să înţeleagă şi să promoveze valorile creştin-ortodoxe în viaţa parohiei lor.

Sub îndrumarea preotului paroh Constantin Abageru, elevi ai Şcolii Gimnaziale Parava, dar şi ai unor licee băcăuane, se întâlnesc în spaţiul oferit de Centrul Social-Filantropic ”Sfântul Spiridon” pentru a beneficia de bucuria dată în primul rând de faptul că aparţin unei comunităţi.

”Grupul acesta activ al copiilor înţelege pe deplin ce înseamnă să parcurgi cu folos perioada postului. Astfel, ei pun întrebări şi găsesc răspunsuri, prin activităţi nonformale (dezbateri, vizionări de filme, activităţi practice), propunându-şi să întoarcă beneficiile acestora celor care au imperioasă nevoie să ştie că nu sunt singuri, respectiv familiile nevoiaşe și bătrânii”, a declarat preotul Constantin Abageru, potrivit epr.ro.

Ca şi în anul trecut, elevii vor organiza o expoziţie cu vânzare, în Duminica Floriilor, cu scopul de a achiziţiona produse alimentare şi de igienă pe care să le poată oferi ca sprijin celor aflați în suferință.

”Deoarece în Biserică este nevoie de o apropiere a adulţilor şi a tinerilor de orice vârstă de viaţa liturgică şi misionară a comunităţii, considerăm că astfel de activităţi vor fi un de un real folos pentru întărirea unităţii de credinţă a credincioşilor care doresc să fie ancoraţi în învăţătura de credinţă ortodoxă şi implicaţi real în viaţa parohiei şi a Bisericii lor”, a conchis preotul Abageru.

Comentarii Facebook


Știri recente