Un nou număr al Revistei „Ortodoxia”

A apărut un nou număr al revistei de studii teologice, „Ortodoxia”. Publicația Patriarhiei Române, tipărită la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, cuprinde studii variate, scrise de cercetători teologi cunoscuți, de la părintele profesor academician Dumitru Popescu și până la teologul rus Petr Mikhaylov, profesor de Patrologie la Institutul Teologic „Sfântul Tihon” din Moscova.

Autorii abordează teme de maximă actualitate, integrându-le în contextul gândirii patristice bimilenare a Bisericii. Util și important pentru preoți în special, dar nu numai pentru ei, este studiul despre „Problema căsătoriei și recăsătoriei clericilor în lumina doctrinei canonice și a legislației bisericești”.

La rubrica „Ortodoxia patristică” este publicată traducerea unui text inedit al Sfântului Grigorie Teologul, „Cuvânt la Cincizecime”, unde se vorbește despre dumnezeirea Sfântului Duh și despre semnificațiile duhovnicești ale Praznicului Rusaliilor, informează TRINITAS TV.

Numărul se încheie cu mai multe recenzii și cronici de carte cu conținut teologic. Revista „Ortodoxia” a Patriarhiei Române poate fi achiziționată, la prețul de 18 lei, din magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente