Un mitropolit din Grecia „face cinste” cu o cafea tuturor elevilor care merg la liturghie de Sf. Trei Ierarhi

Mitropolitul Antim de Alexandroupolis s-a adresat pentru al doilea an consecutiv elevilor din regiune prin intermediul unui mesaj video invitându-i la Sfânta Liturghie oficiată în cinstea ocrotitorilor educației în Grecia, Sfinții Trei Ierarhi.

Întrucât anul acesta Ministerul Educației din Grecia a hotărât ca sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi să fie zi liberă, la inițiativa Mitropolitului Antim, toți elevii din cuprinsul eparhiei sale care s-au trezit dimineață pentru Sfânta Liturghie au fost invitați la o cafea la localurile din zonă pe baza unei cartele oferite de preoți.

„Veniți la Biserică pentru a participa la Sfânta Liturghie din două motive: Pentru vă lumina Dumnezeu, să vă deschidă drumuri în viață pe care să mergeți cu sănătate, succes, cu bucurie și frumusețe. Oricare ar fi drumul pe care îl alegeți fiecare”.

„Un al doilea motiv, ca să nu întrerupeți voi această tradiție care este atât de profundă și care ține de 200 de ani în regiunea noastră. Așa ca să aveți ce povesti copiilor și nepoților voștri.”

„După Biserică, preoții știu, pentru cei care veți fi înăuntru, vă vor oferi câte o cartelă specială din partea mea ca să mergeți la orice cafenea doriți din oraș. Vă veți bea cafeaua gratuit, fără să plătiți”.

„Proprietarii magazinelor cunosc acest lucru, vor primi cartelele, le vor aduce la mine și îi voi plăti eu”.

Cartela semnată de Mitropolitul Antim de Alexandroupolis are termen de valibilitate 30 ianuarie 2019 și poate fi utilizat pentru cafea sau o băutură răcoritoare. „Sfinții Trei Ierarhi să vă ocrotească! Mult succes!” este mesajul Mitropolitului inscripționat pe cartelă. Foto: Orthodoxia

„Așa vă fac cinste pentru sănătatea voastră”.

La final, Mitropolitul grec i-a îndemnat pe elevi să posteze și un story pe Instagram. „O tratație de cafea pentru voi, pentru bucuria voastră, pentru sănătatea voastră, pentru sărbătoarea voastră și pentru perioada voastră de studiu”.

„Vă doresc tot ceea ce este mai bun. Să trăiți întru mulți ani și sfinții să vă acopere și să vă păzească mereu. La mulți ani băieți și fete, elevi și eleve ale orașului Alexandroupolis”.

Foto: To Pontiki

Comentarii Facebook


Știri recente