Un grup de pelerini români din Antwerpen, Belgia, a pornit spre estul Georgiei, în căutarea creștinismului primar și a liniștii duhovnicești.
Prima oprire a zilei a VII-a a fost la Mănăstirea Țilkani, un loc cu profunde semnificații istorice și spirituale. Cu o vechime de peste o mie de ani, biserica adăpostește mormântul Sfântului Cuvios Iesei Asirianul și păstrează fragmente de frescă din secolul al XVII-lea.
Pelerinajul a continuat la Mănăstirea Samtavisi, întemeiată de Sfântul Cuvios Isidor, unul dintre ucenicii Sfântului Ioan de Zedazeni. Edificiat în jurul anului 1030, lăcașul de cult impresionează prin bogăția ornamentației exterioare și păstrează la interior urme valoroase ale picturii murale medievale.

Următorul popas a fost la renumita Mănăstire Ateni Sioni, un adevărat simbol al artei și credinței georgiene. Datând din secolul al VII-lea, lăcașul de cult păstrează unele dintre cele mai bine conservate fresce din secolul al XII-lea, oferind vizitatorilor o imagine vie a spiritualității medievale georgiene.

Ziua s-a încheiat la Mănăstirea Breti, aflată sub ocrotirea Sfântului Gheorghe. Aici, pelerinii au fost primiți de părintele Zabulon și de obștea de măicuțe.

În cadrul unei slujbe de pomenire, a fost cinstită memoria mamei unuia dintre pelerini, la 40 de zile de la trecerea sa la Domnul.
Foto credit: Facebook / Parohia Antwerpen