Un deceniu de la înființarea Centrului de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” al Patriarhiei Române

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” al Patriarhiei Române își va sărbători mâine, 29 iunie, ocrotitorul. Totodată, instituția aniversează și 10 ani de la înființare: un deceniu în care câteva mii de oameni au putut vizita marile centre ale creștinătății și sute de locuri încărcate de spiritualitate din țară și din străinătate.

Părintele Alin Hotculeanu, inspector de specialitate – Centrul de Pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel”, a oferit mai multe informații referitoare la evenimentele de mâine: „În cadrul Sfintei Liturghii, începând cu ora 09:30 se vor oferi distincții de vrednicie și diplome pentru angajații Centrului de pelerinaj ca o recompensă, ca o recunoaștere a efortului depus în organizarea acestor pelerinaje”, informează TRINITAS TV.

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” a luat ființă în anul 2000 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist: „Purta titlul de Biroul de pelerinaj al Patriarhiei Române având sediul în incinta Mănăstirii Antim. Crescând activitatea de pelerinaj s-a înființat un al doilea sediu în Calea Victoriei nr. 45, lângă Biserica Kretzulescu. În anul 2008 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sediul de la Mănăstirea Antim s-a mutat pe Bulevardul Corneliu Coposu primind și acest hram având ca ocrotitor pe ‘Sfântul Apostol Pavel’. La începutul acestui an Centrul de Pelerinaje s-a organizat ca Sector distinct în cadrul Patriarhiei Române incluzând și Agenția de turism Basilica Travel”, a mai spus părintele Alin Hotculeanu.

Informații despre pelerinajele pe care le organizează Centrul, în parteneriat cu Agenția „Basilica Travel” a Patriarhiei Române, puteți afla și de pe site-ul instituției, www.pelerinaj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente