Un centru medical de permanență a fost deschis la Parohia „Sf. Trei Ierarhi” din Galați

Un centru medical de permanență a fost deschis luni la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din municipiul Galaţi. 

Preoții slujitori ai parohiei au oficiat slujba de binecuvântare a centrului medical în prezenţa reprezentanţilor de la instituţiile partenere din Galați: Primărie, Serviciul de Asistență Medicală, Direcţia de Sănătate Publică şi Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Centrul de permanență este închinat Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeei, nou doctor fără de arginți.

©Arhiepiscopia Dunării de Jos

Unitatea medicală este situată la demisolul Aşezământului social-filantropic din cadrul Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi”. Dispune de un cabinet de tratament pentru adulţi şi copii, un cabinet de consultaţii, un cabinet pentru medicul de gardă, sală de aşteptare, sală tehnică şi trei grupuri sanitare, toate amenajate conform normelor în vigoare.

Centrul asigură continuitatea în asistenţa medicală primară, scopul principal al înfiinţării lui fiind degrevarea unităţilor de primiri urgenţe şi a camerelor de gardă din cadrul spitalelor din oraş, foarte solicitate în această perioadă de pandemie, asigurând consultaţii pentru adulţi şi copii şi asistenţă medicală pentru fiecare cetăţean, indiferent de statutul de asigurat, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Programul de lucru este de luni până vineri, între orele 15.00 şi 08.00, iar sâmbăta, duminica şi în sărbători legale, non-stop.

Parohia ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi este una din cele mai dinamice parohii gălățene, implicate atât în programe educaționale pentru tineri, cât şi în proiecte filantropice îndreptate către cele mai defavorizate categorii sociale.

În perioada imediat următoare, comunitatea parohială va deschide şi o grădiniţă cu trei grupe de copii.

În Patriarhia Română funcționează în prezent 42 de instituții care oferă servicii medicale și farmacii.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente