Trei recomandări pentru perioada de post: Mitropolitul Laurenţiu

În predica duminicală, Mitropolitul Laurenţiu a vorbit despre trei învăţături biblice privind practica postirii. El a reamintit că evanghelia de dinaintea Postului Mare cuprinde trei reglementări foarte clare.

„Prima dintre ele este cea a iertării, un suport al rugăciunii pe care ne-a lăsat-o Mântuitorul nouă, rugăciunea «Tatăl nostru», pe care o rostim mereu şi în care punem condiţia lui Dumnezeu de a ne ierta greşelile noastre, aşa cum iertăm şi noi greşiţilor noştri”, a spus ierarhul în predica rostită la parohia Şaroşul pe Târnave, judeţul Sibiu.

A doua poruncă se referă la modul în care noi vom posti.

„Intrăm acum în post, iar Evanghelia ne arată că postul este un act tainic, un act de smerenie, de jertfă, un act făcut înaintea lui Dumnezeu, nu ca să fim lăudaţi de oameni”.

Mitropolitul Laurenţiu a explicat că a treia poruncă se referă la fapta cea bună.

„Înainte de a fi conştienţi că postul este un act voluntar, un act al libertăţii noatre, trebuie să ştim că postul, pentru ca să fie primit, trebuie să fie o taină a noastră. Asta nu înseamnă că în familie ne ascundem când postim. Posteşte întreaga casă, întreaga familie”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

În Duminica lăsatului sec de brânză, Mitropolitul  Laurenţiu a binecuvântat lucrările efectuate la Biserica „Înălţarea Domnului” din localitate, a oficiat Sfânta Liturghie, iar la final a sfinţit capela morturară construită în apropierea bisericii.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente