Tradiționalul concert al teologilor bucureșteni

Aula Faculății de Drept din București va găzdui joi, 13 decembrie, tradiționalul concert al corului Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Repertoriul include atât lucrări tradiționale, cât și piese din spațiul muzical universal, colinde pentru cor mixt și pentru cor bărbătesc.

„Concertul de colinde este tradițional în Facultatea noastră ca și în toate Facultățile de Teologie Ortodoxe și prin el noi întâmpinăm sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Pe de altă parte, corul Facultății prezintă colindele cu convingerea că ne înscriem și noi în tradiția Bisericii și în tradiția Spiritualității Ortodoxe românești. Intenționăm să desfășurăm concertul și anul acesta în Aula Magna a Universității din București, deoarece noi facem parte din Universitate și dorim ca să participe studenți și profesori din toate facultățile pentru că este un mesaj misionar al Facultății noastre transmis prin intermediul acestor colinde”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. prof. dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Cu ocazia concertului, în holul Facultății de Drept va fi vernisată o expoziție de icoane.

Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, compus din aproximativ 100 de membri, este pregătit și dirijat de patru profesori de muzică bisericească din cadrul instituției de învățământ teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente