Tinerii din Cercul pastoral Bocșa din Reșița și bucuria Învierii

Aproximativ 60 de copii și tineri, preoți și profesori de religie au participat marți, 17 mai 2016, la Berzovia, în Protopopiatul Reșița, la o întâlnire de suflet. Evenimentul a debutat cu Slujba Acatistului Învierii Domnului  în cadrul căreia tinerii au participat activ, citind fiecare câte o parte din Acatist.

Evenimentul organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, coordonat de părintele Doru Melinescu – responsabilul Cercului pastoral-misionar Bocșa și de părintele Petrică Ghimboașă – parohul de la Berzovia, se înscrie în manifestările organizate în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox, fiind, totodată, pentru prima dată în Episcopia Caransebeșului când la întâlnirile lunare organizate în cadrul cercurilor pastorale participă copii și tineri din toate parohiile componente, subliniază reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.

În partea a doua a întâlnirii tinerii au fost împărțiți în zece grupe de lucru, fiecare grup primind o temă pe baza căreia au purtat discuții și, mai apoi, au formulat concluzii pe care le-au prezentat tuturor celor prezenți. Temele dezbătute au fost de mare actualitate și interes pentru tinerii zilelor noastre: „Rolul și locul tinerilor în viața Bisericii”, „Facebook – un mijloc modern de propovăduire a credinței?”, „Riscul de a fi tânăr ortodox azi; între «rușinea» de a fi ortodox și curajul de a ne mărturisi credința”, „Fecioria – o virtute demodată?” sau „Divertisment creștin? Există distracție fără alcool, muzică și desfrânare?”. S-au dezbătut, de asemenea, teme legate de rolul pe care îl au principalii factori care modelează dezvoltarea religios-morală a tinerilor, respectiv: familia, școala, Biserica, anturajul și internetul, precum și modul cum aceștia pot influența apropierea de valorile morale ale tinerei generații.

„Ne-am bucurat că a rânduit Dumnezeu să putem fi împreună în rugăciune, dar și în comuniune cu tinerii noștri și ne-am bucurat să vedem interesul lor pentru a cunoaște și a-și însuși un alt stil de viață – unul moral și curat, o viață în Hristos, trăită în lumina Evangheliei. Pentru cei mai mulți dintre tinerii prezenți – în mare parte din mediul rural, a fost o noutate acest gen de întâlnire, pentru că, iată, tinda Bisericii a devenit loc de rugăciune, loc al învățării, al socializării și al comuniunii, alături de păstorii lor sufletești și de dascălii de la catedră”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, moderatorul întâlnirii.

La final toți cei prezenți au participat la o agapă frățească, prin osteneala tuturor preoților prezenți, în cadrul căreia tinerii creștini au socializat și s-au putut cunoaște mai bine.

Comentarii Facebook


Știri recente