Tinerii din Benelux au discutat despre trăirea credinței ortodoxe în contemporaneitate

În perioada 18-20 octombrie aproximativ 70 de tineri ortodocşi din Benelux, de 12 naționalități diferite, s-au întâlnit pentru discuta pe tema „Cum să trăim astăzi credința ortodoxă”.

Tinerii fac parte din comunităţi parohiale aparţinând Mitropoliei Ortodoxe Greceşti din Blegia şi Olanda.

Întâlnirea a cuprins discuții, rugăciune în comun, spovedanie, plimbări și alte activități care să-i ajute pe tineri să aprofundeze învăţătura de credinţă ortodoxă.

Invitatul special al evenimentului a fost Ieromonahul Macarie de la Mănăstirea atonită Simonopetra, potrivit Mitropoliei Ortodoxe Greceşti din Belgia şi Olanda.

Părintele Macarie Simonopetritul a susţinut o conferință în care s-a concentrat pe transmiterea bucuriei Învierii ca un privilegiu de a mărturisi credința ortodoxă într-o lume care vrea să trăiască fără Dumnezeu.

Tinerii au avut posibilitatea pe parcursul a patru ateliere susținute în limbile franceză, olandeză, engleză și greacă să discute cu clericii despre aspectele concrete ale vieții în Hristos în lumea de azi.

Unul dintre clericii care au facilitat desfăşurarea atelierelor a fost Părintele Patriciu Vlaicu, preot paroh la Parohia ortodoxă românească „Sfântul Nicolae” din Bruxelles.

Vecernia de sâmbătă seara a fost oficiată în prezența Mitropolitului Atenagora al Belgiei.

Sfânta Liturghie din închiderea întâlnirii a fost oficiată în 20 octombrie de Părintele Macarie Simonopetritul care în cuvântul său i-a încurajat pe tineri să devină apostoli ai bucuriei și Învierii lui Hristos.

Anul acesta, Mitropolia Ortodoxă Greacă din Belgia şi Olanda aniversează 40 de ani de la înfiinţare.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Greacă din Belgia şi Olanda

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…