Tinerii au făcut curățenie pe Caraiman

„Trebuie să fim responsabili!”, „Natura este creația lui Dumnezeu și trebuie să avem grijă de ea!” Acestea sunt doar câteva dintre convingerile tinerilor participanți la proiectul „Pe munte, spre Cruce” desfășurat zilele acestea la Mănăstirea Caraiman. Pe scurt, tinerii strâng gunoiul lăsat de alții.

Cu siguranță vi s-a întâmplat să plecați într-o drumeție, pe munte, și în loc de un peisaj frumos ați dat peste gunoaie. Ei bine, cei 59 de tineri înscriși acum în proiect încearcă să ne redea natura cum era odată. Este vorba de o acțiune de ecologizare pe un traseu care urcă până la Crucea de pe Muntele Caraiman. Ei sunt a doua serie de tineri care participă la proiect, potrivit TRINITAS TV.

„Proiectul nostru a luat ființă ca un răspuns la dorința tinerilor de ajuta, fiind în principal adresat tinerilor”, după cum a precizat Insp. Andrei Constantin, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Arhiepiscopia Bucureștilor.

Proiectul este rodul colaborării dintre Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Mănăstirea Caraiman, Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce”, Centrul de presă BASILICA al Patriarhiei Române, Agenția de pelerinaj BASILICA TRAVEL, Primăria orașului Bușteni, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, Parcul Natural Bucegi, Salvamont Prahova și Comprest, în calitate de instituții partenere.

Cei mai mulți dintre tineri sunt de la Parohia Dobroteasa din Capitală.

„Am strâns gunoaiele, ne-am simțit mândrii, am dovedit că suntem responsabili și pe lângă aceasta când ieșeam din râpă cu sacii plini oamenii treceau pe lângă noi și rămâneau impresionați de ceea ce vedeau”, a mărturisit diac. George Paraschiv de la Biserica Dobroteasa din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente