Telemedicină în satele din Bacău: Sunt vizate 500 de persoane cu o situație medico-socială precară

500 de persoane cu o situație medico-socială precară din localitățile rurale ale județului Bacău sunt vizate de un nou proiect filantropic: Serviciul de Telemedicină „Sănătate la un click distanță”.

Inițial anunțat pentru martie, dar amânat din cauza pandemiei, demersul va fi implementat începând cu luna iulie prin intermediul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja.

Proiectul urmărește crearea unui sistem de prevenție, diagnostic și dispensarizare a bolilor cronice prin soluții de telemedicină. Sistemul cuprinde o stație centrală/fixă, în Timișoara, la Clinica Profilaxis, unde medicii specialiști recepționează/efectuează consultații și investigații specifice la distanță, în timp real, și o stație periferică, în zone rurale, fără servicii medicale specializate, unde medicul de familie sau un medic specialist, conectează echipamentul la pacient și transmite investigația către medicul specialist de la Timișoara.

Pe parcursul ultimelor zile, medicul generalist al Asociației de la Hârja, care va transmite consultațiile din județul Bacău, s-a aflat la Timișoara. El a participat la o sesiune de pregătire pentru utilizarea echipamentelor de telemedicină.

Pregătirea sa va continua online, în următoarele 2 săptămâni, după care, de la 1 iulie, va demara acest proiect în zonele rurale ale Eparhiei prin noile dispozitive medicale și cu aportul cadrelor medicale ale asociației de la Hârja, notează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Proiectul „Sănătate la un click distanță” este derulat la nivel național de Federația Filantropia și a fost susținut prin campania rețelei de magazine PROFI „Un mâine mai bun”.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente