Taina Sfântului Maslu în Capela Spitalului Bolintin

Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Taina Sfântului Maslu în Capela Sf. Doctori fără de arginți și Sf. Luca al Crimeei a Spitalului Bolintin, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său ierarhul a vorbit despre săvârșirea Tainei Sântului Maslu, mai ales în Capela unui Spital, deoarece este taina prin care sufletele credincioșilor, atinse de boală, suferință și durere, primesc alinare. Totodată, a subliniat importanța postului în viața creștinilor, deoarece postul ușurează trupul, ferindu-l de anumite boli, iar sufletul este ajutat să se curățească mult mai ușor prin Sfintele Taine ale Bisericii.

La final, Chiriarhul a oferit capelei spitalului o icoană a Sfinților Martiri Brâncoveni, adusă de la Centrul Cultural Pastoral Gavril Drugănescu, iar preoților slujitori mai multe daruri. De asemenea, credincioșii prezenți au primit revista Familia Ortodoxă.

La slujbă au participat cadre medicale, personalul administrativ, bolnavii internaţi în spital, precum și credincioşi din comuna Bolintin Deal.

În continuare, Preasfinția Sa a efectuat vizite pastorale la mai multe parohii din cuprinsul Protopopiatului Bolintin (Ghionea, Ulmi, Deleni și Trestieni).

Comentarii Facebook


Știri recente