Tabără socială la Batiz, judeţul Hunedoara

19 copii proveniți din familii defavorizate au participat în perioada 03 – 07 iulie 2016 la o tabără de vară la Batiz, judeţul Hunedoara, informează episcopiadevei.ro.

Acţiunea care a avut binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei și a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din  Orăştie şi Asociaţia „Ortopraxia” din aceeaşi localitate.

Tabăra s-a adresat unui număr de 19 copii şi tineri proveniţi din familii aflate în dificultate, familii dezorganizate sau familii cu foarte mulţi membri care nu își permit costul unei excursii sau al unei tabere pentru copiii lor. Activităţile din această tabără au fost coordonate de familia pr. Ionel şi Teodora Scânteie şi de către Terchet Narcis, referent pentru Învățământ în cadrului sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

La ediţia din acest an, copiii au participat la cele trei ateliere de lucru, acestea constând în quilling, pirogravură pe lemn şi pictarea icoanelor pe sticlă. Fiecare dintre cei prezenţi au putut să-şi dezvolte abilităţile pe care le aveau şi să dobândească altele noi, Atelierele au fost coordonate de către doamna Alexandra Sava din Orăştie (quilling), doamna preoteasă Teodora Scânteie (pirogravură) şi doamna profesor Ecaterina Vizitiu (pictură).

Copiii au beneficiat și de sfaturile medicale din partea domnişoarei Simona Gâldean (Orăştie), studentă în anul IV la Facultatea de Medicină din Cluj Napoca, de cele ale poliţistului din localitatea Batiz, precum şi de sprijinul în programul liber al preotului Alexandru Oltean.

Din programul copiilor nu au lipsit jocurile educative în aer liber, jocurile de socializare şi concursurile distractive.

La finalul taberei, beneficiarii au primit premii de participare constând din cărţi cu istorioare şi pilde creştine.

Comentarii Facebook


Știri recente