Tabără la mare pentru copiii merituoși din cadrul Așezământului Social Sfântul Mucenic Ciprian Ocna Mureș

10 copii care beneficiază de serviciile Centrului de Zi din cadrul Așezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș se vor bucura în această săptămână de o tabără la mare. Aceștia sunt copiii care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură dintre toți cei care frecventează centrul și care, în plus, au avut și o conduită ireproșabilă pe tot parcursul anului școlar 2012 – 2013, după cum ne-a precizat Biroul de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Tabăra este organizată în perioada 13 – 18 iulie la Mamaia Nord de Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș, condusă de Ciprian Orga, coordonatorul Așezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș.

„Tabăra la mare va fi urmată de o alta, la munte, în cursul lunii august, la care vor participa toți cei 40 de copii aparținând atât Centrului de Zi, cât și Casei de Tip Familial”, a precizat Ciprian Orga.

Așezământul Social „Sf. Mucenic Ciprian” a fost înființat în anul 2003 și funcționează în cadrul rețelei sociale a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de teolog asistent social Ciprian Orga. Așezământul are în prezent trei module: un centru de zi pentru copii unde 25 de copii sunt sprijiniți pentru prevenirea abandonului școlar și familial, îmbunătățirea rezultatelor școlare, formarea unor principii și conduite morale de viață, precum și responsabilizarea comunității locale față de problemele acestor copii, serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul rețelei județene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate și o casă de tip familial în care sunt ocrotiți aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

„Activitatea Centrului de Zi este susținută de Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș care, de-a lungul unui deceniu de parteneriat, și-au adus neîncetat aportul la crearea unei vieți mai bune pentru copiii aflați aici. Totodată, nu trebuie uitați oamenii de bine care, deși nu își doresc ca numele lor să fie făcut public, contribuie din umbră la realizarea activităților din cadrul Centrului, printre care se numără și această tabără la mare” a adăugat Ciprian Orga, coordonatorul Așezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureș.

Comentarii Facebook


Știri recente