Tabără creștină pentru tineri la Caraiman

La începutul acestei săptămâni a ajuns la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova a doua serie de tineri care vor participa la proiectul „Pe munte, spre Cruce”, organizat de Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Aceștia desfășoară în aceste zile la activități recreative, drumeții, seminarii și acțiuni de ecologizare în Parcul Național Bucegi, informează Ziarul Lumina.

Tinerii sunt însoțiți la Mănăstirea Caraiman de părintele diacon Nicolae Ceruță, inspector în cadrul Sectorului învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștiului, care a prezentat proiectul „Pe munte, spre Cruce” în prima zi a taberei noilor veniți. La informare au participat Horia Iancu, directorul Parcului Național Bucegi, și Paul Sasu, reprezentantul Jandarmeriei Române din această zonă. „Tinerii au aflat despre geografia specifică a zonei, despre faună și floră și despre regulile pe care trebuie să le respecte în acest cadru natural. Marți, participanții la proiect au făcut o drumeție pe un traseu spre Valea Spumoasă, însoțiți de personal din partea administrației Parcului Național Bucegi și a Jandarmeriei. După masă au participat la activități sportive, precum și la un seminar”, ne-a transmis diac. Nicolae Ceruță. Miercuri, tinerii au urcat spre masivul Bucegi până la Crucea Eroilor de pe vârful Caraiman. Acolo au săvârșit Acatistul Sfintei Cruci. Spre seară au participat la seminarul despre Sfinții Martiri Brâncoveni.

„Joi am parcurs drumul până la Cascada Urlătoare, iar după prânz, a avut loc un seminar despre Sfânta Euharistie, la care a participat părintele arhimandrit David Petrovici, starețul Mănăstirii Caraiman”, a spus diaconul Nicolae Ceruță. Proiectul „Pe munte, spre Cruce”, aflat anul acesta la a doua ediție, este coordonat de Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Mănăstirea Caraiman, în colaborare cu Parcul Național Bucegi, Jandarmeria montană Prahova, Agenția de pelerinaj „Basilica Travel” și protoieriile Arhiepiscopiei Bucureștilor. Prin desfășurarea acestor activități cu tinerii, organizatorii își propun să cultive sentimentul responsabilității noilor generații față de mediul ambiant, față de natură, să promoveze locurile frumoase din țară, dar mai ales să sublinieze importanța celor două Sfinte Taine, Spovedania și Împărtășania, pentru creștinul trăitor și exemplul suprem de dragoste pentru Hristos, de tărie în credință și de mărturisire a valorilor credinței creștine, al Sfinților Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente