Sunt extrem de optimist în ceea ce priveşte ţara noastră – Preotul şi medicul Ştefan Mindea

Neurochirurgul de renume internaţional Ştefan Mindea, revenit în ţară după 35 de ani trăiţi în SUA şi hirotonit de curând preot, a prezentat în emisiunea „Voi cu Voicu” câteva aspecte importante din parcursul său profesional şi personal, dar şi viziunea sa cu privire la viitorul României.

„Vreau să le spun tuturor românilor plecaţi…Cu frica lui Dumnezeu vă spun că România va fi noua Americă. Aici, vor fi oportunităţile cele mai bune”.

„Oamenii care au plecat, care au dobândit o experienţă, un stil de viaţă, un trai, o expertiză cum pot să nu aibă succes unde lipsesc aceste lucruri? Sau, dacă nu lipsesc categoric, este loc pentru mai mulţi să le facă. Eu sunt extrem de optimist în ceea ce priveşte ţara noastră”, a spus Părintele Ştefan Mindea potrivit DC News.


Neurochirurgul Ștefan Mindea: În timpul operației, rugăciunea îmi dă siguranță


El este profesor universitar, doctor, specialist în chirurgie mini invazivă, efectuând operaţii pe creier şi pe coloană cu metode moderne. A locuit în America de la vârsta de 4 ani, iar în ultimii 10 a predat la Facultatea din Stanford.

Până într-o zi când a fost sunat de Părintele Iustin Pârvu.

„La 7 dimineaţa la noi în California eram într-un training în maşina mea de sport decapotabilă, în faţa sălii de sport, dimineaţa mergeam să fac sport” şi a fost apelat telefonic de Părintele Iustin Pârvu care l-a întrebat:„Domnule doctor, când veniţi în ţară?”.

În două săptămâni, împreună cu soţia şi cei 6 copii, doctorul a venit definitiv în România. Acum operează la o clinică privată şi e şi preot la Mănăstirea Văcăreştii Noi din Constanţa.

Povestea vieţii sale a fost redată în ediţia de sâmbătă a emisiunii amintite.

Sursă foto: marianaborloveanu.blogspot.com


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente