Neurochirurgul Ștefan Mindea la hirotonie: În condiții perfecte, fiecare medic ar fi și preot

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului l-a hirotonit preot pe renumitul neurochirurg Ștefan Mindea luni, la Mănăstirea „Văcăreștii Noi” din Constanța.

Ierarhul s-a aflat în comuna Lumina pentru a sfinți paraclisul așezământului, închinat „Sfintei Treimi”, dar și clopotele mănăstirii.

IPS Teodosie a spus că „știința și credința s-au întâlnit” în persoana renumitului medic hirotonit pe seama bisericii Mănăstirii „Văcăreștii Noi”.

Întrebat cum va împăca pe viitor medicina cu slujirea proaspăt primită, Preotul Ștefan Mindea a spus că acest context este unul ideal, perfect.

„Eu cred că aceste două domenii merg mână în mână. Dacă ne gândim și din punct de vedere istoric, cei leproși erau trimiși la preoți, Biserica noastră este plină de sfinți care vindecau. Orice boală trupească are și o bază sufletească și din acest motiv consider că ideal, în condiții perfecte, fiecare medic ar fi și preot”.

Noul preot a declarat pe lângă toate eforturile și dedicația profesională „fără harul lui Dumnezeu actul medical este absolut un chin”.

Medicul neurochirurg de reputație internațională, Ștefan Alexa Mindea, absolvent al Universității Stanford, ajuns la vârsta de 36 de ani cel mai tânăr șef de secție din istoria renumitei universități a revenit în țară împreună cu soția și cei șase copii la sfatul Părintelui Iustin Pârvu, care i-a fost duhovnic.

„Viața noastră s-a schimbat foarte mult prin relația cu Părintele Iustin Pârvu. Duhovnicul meu, părintele Iustinel de la mănăstire, prin unele discuții pe care le-am mai avut, ne-a convins ca să ne întoarcem în țară. Dar nu convins, convins nu este cuvântul corect, nu vreau să fiu înțeles greșit aici, pentru că decizia, la urma urmei, fiecare om, fiind adult, și-o asumă. Dar el crea dorința ca să iei o asemenea decizie”, a mărturisit medicul într-o conferință ASCOR Constanța.

Anul trecut, părintele diacon Ștefan Mindea a primit din partea Preasfințitului Părinte Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”.

Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului la sfintirea Paraclisului Manastirii "Vacarestii Noi" – Lumina, Jud. Constanta

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Duminică, 7 iunie 2020

Foto: captură video Trinitas TV


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente